Hjelpen du trenger i kampen mot barnevernet

Hvert år hjelper vi hundrevis av foreldre i møte med barnevernet, og sørger for at foreldre blir riktig behandlet.

Avtal en gratis samtale med rådgiver i dag, og lag en plan for din situasjon.

Avtal en tid med rågiver her

Hvordan vinne mot barnevernet

Å stå i fare for å miste ditt eget barn er noe av det mest hjerteskjærende vi som forelder kan oppleve.

Til tross for at loven skal være på din side, mister likevel tusenvis av foreldre sine barn til barnevernet hvert år, og foreldre føler de blir urettferdig behandlet og overkjørt i saksbehandlingen.

Spesielt om du møter en saksbehandler som ikke lytter til din sak er det lett å føle seg maktesløs i kampen om å få beholde barna.

Det skal ikke være slik, men realiteten er at flere foreldre venter med å skaffe seg advokat til det er for sent å ta opp kampen.

Dersom du har mottatt en bekymringsmelding fra barnevernet, bør du ta kontakt så snart som mulig. Vi hjelper deg kommunisere med saksbehandleren på riktig måte, og finne løsninger hvor du kan beholde barna og få den hjelpen du trenger.

Hvordan vi hjelper foreldre i Barnevernssaker

N

Sikre dine rettigheter som foreldre

Norsk lovgivning i barnevernssaker viser til at barn aller helst bør være hos sine biologiske foreldre, og at tap av omsorgsrett skal være aller siste utvei.
N

Hindre maktovergrep

Våre advokater følger deg i all kommunikasjon med barnevernet, fra første kontakt til en eventuell rettssak, for å sikre at din sak ikke blir overkjørt og at den blir behandlet på riktig måte.
N

Finne alternative løsninger

Noen ganger kan vi hindre barnevernet i å ta fra deg barna, og samtidig sikre at du får den hjelpen du trenger inn i fremtiden. Det kan være skolefritidsordning, vaskehjelp eller lignende tjenester som støtter deg som forelder sammen med dine barn.
N

Sikre at Barnevernet følger lovgivningen

Din advokat følger barnevernets arbeid gjennom hele prosessen, og sørger for at saksbehandlere ikke tar snarveier, forholder seg til regelverket, og gjør en skikkelig jobb

Når bør du kontakte advokat mot barnevernet?

Så snart barnevernet har opprettet en bekymringsmelding, eller fylkesnemnda har fattet et akutt vedtak rundt dine barn – skal du øyeblikkelig kontakte advokat.

Nesten alle barnevernssaker gir deg rett på fri rettshjelp, som gjør at alle dine kostnader blir dekket av staten (Du kan søke om fri rettshjelp her).

Mange foreldre venter likevel med å kontakte advokat til saken går til fylkesnemnda eller domstol, og da kan det allerede være for sent ettersom mye av barnevernets saksbehandling allerede er gjort.

Uten juridisk forsvar og kunnskap om dine rettigheter tidlig i prosessen, risikerer du å stå forsvarsløs i møte med saksbehandlere som ikke lytter, og stiller vanskelige spørsmål du ikke forstår.

I verste fall ser vi rapporter om foreldre som mister omsorgsretten uten skikkelig saksbehandling, og det er derfor viktig å kontakte advokat så snart barnevernet tar kontakt med deg.

Fri Rettshjelp

I barnevernssaker dekker staten ofte dine advokatutgifter. Sjekk om du utfyller kravene her:

» Hos Bergen Familie Advokat blir du forstått . Man kan være seg selv, og de forstår at av og til opptrer klienter på måter som for de som skal hjelpe oppleves som frustrerende.

De som jobber der er imøtekommende, og har STOR faglig kompetanse innen lovverket. Man kan føle seg trygg hos Bergen Familie Advokat «

Ingrid Fossberg

10.01.2018, Bergen

Slik får du hjelp med Barnevernet

1. Fyll inn Skjema

Fyll inn skjema nederst på siden, og fortell kort om din situasjon.
w

2. Snakk med vår ekspert

Sammen med din advokat lager vi en plan for hvordan vi best kan finne en løsning.

3. Oppretter Fri-Rettshjelp

Etter samtalen, oppretter din advokat en søknad om fri-rettshjelp slik at staten dekker dine utgifter.

Trenger du hjelp med Barnevernet?

Våre advokater har lang fartstid i saker mot barnevernet, og kjenner barnevernets metoder inn og ut. Har du motatt bekymringsmelding fra barnevernet, står vi klare til å hjelpe.
Bergen Familie Advokat

Bergen Familie Advokat er et lokalt advokatfirma i Bergen spesialisert for å løse saker som omhandler barn, samliv, arv, og familie.

[email protected]
Kong Oscars gate 25, 5017 Bergen
+47 90 70 70 10

SOSIALE MEDIER

Copyright © Bergen Familie Advokat